Ako posilniť imunitu na jeseň: Prírodný spôsob, ako sa chrániť pred chrípkou a nachladnutím

  • 19. september 2024

S príchodom jesene sa mení nielen počasie, ale aj naša odolnosť voči ochoreniam. Toto obdobie je tradične spojené so zvýšeným výskytom chrípok a prechladnutí. Klesajúce teploty, vlhké počasie a sezónne zmeny vytvárajú ideálne podmienky pre šírenie vírusov a baktérií, čo zvyšuje riziko ochorenia. Posilnenie imunity je preto kľúčové, a práve teraz je ten správny čas na to, aby sme urobili preventívne kroky. Jedným z výnimočných spôsobov, ako to dosiahnuť, je zaradenie Čagy Sibírskej do každodennej rutiny.

Čo je Čaga Sibírska?

Sibírska čaga je huba, ktorá rastie v drsných podmienkach severských lesov. Táto extrémna klíma, kde sú dlhé zimy a nízke teploty, dodáva čage jedinečné vlastnosti. Vysoký obsah bioaktívnych látok, ako sú antioxidanty, polysacharidy, betaglukány a steroly, robí z čagy silný prírodný doplnok. Tieto látky sú známe svojimi účinkami na posilnenie imunitného systému a ochranu organizmu pred infekciami spôsobenými vírusmi, baktériami, plesňami a parazitmi.

Prečo je na jeseň dôležité posilniť imunitu?

Imunitný systém je naša prvá línia obrany pred vonkajšími hrozbami. Počas jesene sa náš organizmus často stretáva so zmenami v prostredí, ako je nižšia vlhkosť, studený vietor a menšia expozícia slnku, čo oslabuje jeho schopnosť brániť sa infekciám. Práve v tomto období sa chrípka a iné vírusové ochorenia najviac šíria. Pravidelné užívanie doplnkov stravy, ako sú Čaga Sibírska - želatínové kapsuly, môže byť účinnou prevenciou.

Ako čaga podporuje imunitu?

  1. Antioxidanty a polysacharidy: Čaga obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť bunky pred poškodením a podporujú regeneráciu organizmu. Polysacharidy v čage stimulujú imunitný systém tým, že zvyšujú aktivitu bielych krviniek, ktoré bojujú proti patogénom.

  2. Betaglukány: Táto zložka je známa svojou schopnosťou aktivovať makrofágy, čo sú bunky zodpovedné za vyhľadávanie a elimináciu patogénov. To znamená, že užívaním čagy môže telo rýchlejšie a efektívnejšie reagovať na infekcie.

  3. Podpora trávenia a vstrebávania živín: Zdravý tráviaci systém je nevyhnutný pre optimálnu imunitnú funkciu. Sibírska čaga pomáha zlepšiť trávenie a zabezpečuje lepšie vstrebávanie živín, ktoré sú dôležité pre imunitný systém.

Prevencia pred sezónnymi chorobami

Okrem toho, že čaga pomáha chrániť pred infekciami, je tiež cenná pre ľudí, ktorí trpia chronickými problémami, ako sú diabetes a hypertenzia. Čaga podporuje udržiavanie optimálnej hladiny cukru v krvi, čo je kľúčové pre ľudí náchylných na výkyvy cukru. Zároveň pomáha pri regulácii krvného tlaku, čím znižuje riziko vzniku zdravotných komplikácií spojených so srdcom a cievami.


Zdroj: www.cas.sk/clanok/2922309

Ako správne užívať Sibírsku čagu?

Odporúča sa užívať 5 kapsúl denne nalačno, čo zaručí maximálne vstrebávanie bioaktívnych látok. Tento rituál je ideálny najmä ráno, keď je telo pripravené najlepšie absorbovať živiny a spustiť svoje obranné mechanizmy.

                                                                                    

Jeseň prináša okrem krásnych farieb aj zvýšené riziko chorôb. Aby sme sa efektívne chránili, je dôležité nielen sa obliekať teplo, ale aj posilniť imunitný systém zvnútra. Prírodný doplnok Čaga Sibírska v želatínových kapsulách poskytuje všetky potrebné látky pre zvýšenie odolnosti organizmu, boj proti infekciám a podporu celkového zdravia. Tento produkt je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú efektívnu prevenciu počas chrípkovej sezóny.